TALLERS i més TALLERS: UN GORRO DE ....INACABAT, DE MOMENT. #navbar-iframe { height:0px; display:none; visibility:hidden; }

UN GORRO DE ....INACABAT, DE MOMENT.

Aquest gorro de feltre s'havia d'acabar avui però el lumbago ha fet acte de presència i m'ha deixat tiesa. Coim amb l'ordinador encara m'atreveixo, aquí us poso les fotos del procés per fer-lo i en quant l'acabi, us prometo el photo finish.

Hi ha moltes maneres de fer un gorro, o almenys de començar-lo. Aquesta vegada l'hem començat feltrant en sec amb agulles de feltrar sobre una bola de pòrex. La bola ha de ser més gran que el cap ja que la llana ens acabarà encongint aprox un 30 %.


Anem posant i punxant tores de llana cardada en una direcció fins cobrir una mica més de mitja bola. podem utilitzar diverses agulles alhora agafades al mateix mànec i avançarem feina.



      Aquí tenim aplicada la primera capa                   I a sobre, la segona capa en la direcció          
                                                                             contrària a la primera


Un cop tot ben punxadet, podem començar a aplicar els motius que volguem, amb altres colors, com aquestes flors que contrasten amb el gris de fons.


I més flors, les flors no sobren mai.
 

Y unos capullitos tampoc estan de més.  Tot això es fa brodant la llana cardada amb una agulla molt especial. Ara estem fent un gorro, però podeu fer uns quadres brodats preciosos amb aqusta tècnica.

I ara ha arribat l'hora de maltractar la nostra obra, a partir d'aquí quants més cops, i contrastos de temperatura més es feltrarà la llana i més compacte ens quedarà el teixit. Per assegurar-nos que amb les primeres frotamentes no desmuntarem el que hem fet fins ara, emboliquem la bola amb una roba de reixeta, com un visillo, o la part de la panxa d'unes mitges velles. El cas és que tot quedi ben apretat i que pugui traspassar l'aigua amb sabo que aplicarem.

I ara, es remulla tot amb un esprai amb aigua calenta i sabó y a frotar i més frotar, i més i més..i quant més millor....i la resta us l'explicaré quan el senyor lumbago se'n vagi i em deixi seguir frotant la meva bola!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario