TALLERS i més TALLERS: Què és el Découpage? #navbar-iframe { height:0px; display:none; visibility:hidden; }

Què és el Découpage?


Hola!
Aprofitant que dissabte 19 de gener de 10 a 14h.  tenim taller de Découpage, us hem preparat un petit resum d'aquesta tècnica decorativa. Aquí el teniu. 

Découpage: (del francés découper que vol dir retallar) . És l’art de decorar mobles i altres objectes enganxan-hi figures de paper. Aquesta tècnica s’utilitza per decorar fusta, ceràmica, vidre, i altres materials d’una manera senzilla i atractiva, conseguint resultats sorprenents. Les figures de paper retallades s’apliquen amb cola sobre la superfície desitjada, i s’envernissen després per protegir o impermeabilitzar la peça decorada.”

Aquesta és la definició d’una tècnica senzilla en inici, que podem sofisticar tant com vulguem i amb la que podem conseguir uns resultats inesperats, tant si creem peces noves, com si restaurem i donem nova vida a una de vella, com ara el marc d’un mirall.

La tècnica del découpage
Aquesta tècnica va sorgir al sud d’Europa a finals del segle XVII i es va estendre per tot el continent arribant a la seva màxima expresió i creativitat, a l’Anglaterra victoriana. A Venècia era anomenada “art pobre venecià”, ja que el material base era prou barat i a l’abast de tothom. Mira per on, això també ens va bé ara!!.

Al principi els motius decoratius eren eminentment religiosos, combinats amb estrelles, flors i ocells. Es solien utilitzar gravats o dibuixos fets a mà, colorejats i segellats amb laca. La tècnica s’aplicava inicialment sobre armaris, i mobles diversos, caixes, arcons, etc. Als nostres dies, en decoració s’utilitza per decorar també caixes, safates, taules... Fins i tot es poden fer peces de bijuteria vintage i més enllà, que deixarien amb la boca oberta a la mateixa Maria Antonieta. 

Nosaltres dissabte començarem per peces senzilles, caixes, marcs...però ja veureu com us anireu animant a fer peces més complicades, 

Unes fotos? Mireu!! diferents aplicacions:



Aquest moble era negre, vell i desgastat, ara és el rei del meu menjador.


Découpage sobre vidre. Unes tulipes d'una vella làmpara. Ara són un portaespelmes que fan una llum preciosa. 


Aquesta cadira estava trencada, pintada de blau elèctric i abandonada al costat d'un arbre!! Suposo que estaria a un contenidor, algú la va agafar, es va penedir als 2 minuts, i la devia deixar recolzada a l'arbre on la vaig trobar. 

Detall del respatller de la cadira per darrere.

Aquest és un mirall dels anys 50 que estava al rebedor de casa dels meus avis. Era de color cirerer extra brillant. Potser és un sacrilegi però a mi m'agrada més així. Ara està al rebedor de casa meva.
Aquí un antic especier restaurat i decorat amb un découpage de coberts antics.





Un mirall bàsic Ikea que us acabo de fer ara mateix. Us el portaré dissabte.
Aquí, un cop conseguit el craquelat i abans del découpage.



Detall perquè veieu l'efecte del craquelat


I encara més detall: m'encanta posar-li bitxos a les coses. M'ho haig de fer mirar.

I...El Rei de la casa!!!!!!


I per acabar, que són quarts d'una i se m'ajunten les lletres, us presento el rei de la casa. Un balancí que estava en molt mal estat, corcat, amb moltes capes de pintures diverses. Li falta algún detall com fer un capitoné al coixí ... i donar-li la volta a la motllura daurada del davant, que l'he posat al revés!!!!


No hay comentarios:

Publicar un comentario